Ook exposeren in Tinallinge?

Ook exposeren in Tinallinge?

In het Gebouwtje tegenover de kerk in Tinallinge wordt jaarlijks gedurende 4 weken een zomer-expositie voor moderne kunst georganiseerd. Gedurende de rest van het jaar wordt het gebruikt voor diverse activiteiten van de dorpsvereniging Tinallinge. Ook kan het worden gehuurd voor privé-doeleinden.

Het Gebouwtje in Tinallinge is onlangs volledig gerenoveerd en de ruimte is uitermate geschikt voor het tonen van schilderijen. De Culturele Commissie Tinallinge wil gedurende het jaar aan kunstenaars de gelegenheid geven om hun schilderijen voor een bepaalde periode op te hangen in het Gebouwtje. De geëxposeerde werken worden in principe ter verkoop aangeboden.

lydiajonkman1Van vrijdag 27 september t/m zondag 3 november is er een expositie van schilderijen van Lydia Jonkman. Lydia Jonkman is in 1971 in Smallingerland (Friesland) geboren en heeft haar atelier in de stad Groningen. Zij studeerde van 1992 tot 1997 aan de AKI te Enschede. Vervolgens verhuisde zij naar Italië om met een Socrates-Erasmusbeurs te studeren aan de Accademia di Belle Arti, Genova.

In Italië volgde zij verschillende cursussen op het gebied van de schilderkunst, o.a. het gebruik van symbolen en de betekenis van kleur. Hier raakte zij gefascineerd door het mooie heldere schilderlicht. Italië wordt een blijvende stimulerende omgeving vol mogelijkheden. Er ontstaat samenwerking met belangrijke galeries en musea zoals het MART van Trento enRovereto.

Lydia werkt nog steeds regelmatig aan verschillende projecten in Italië. De schilderkunst van Lydia Jonkman is een levendige wereld vol symboliek enmenselijkheid. Een verbazingwekkende explosie van kleuren brengt blijdschap en vreugde voort, emoties die ze graag wil delen met degenen die bereid zijn een eigenaardige wonderbaarlijke wereld binnen te stappen.Lydia Jonkman heeft haar eigen kunstuitleen en verzorgt ook workshops en schildercursussen.  Zie ook www.lydiajonkman.nl

De expositie is te bekijken op elke laatste vrijdag van de maand van 20:00- 22:00 uur of op afspraak.

Ook exposeren in Tinallinge?
Iedereen, die belangstelling heeft in Tinallinge te exposeren, wordt verzocht contact op te nemen met de Culturele Commissie Tinallinge, Tjarda van Starkenborghweg 8, 9954TS Tinallinge, tel: 0595-423784 of theojoostens@hotmail.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *