Concerten

Concerten

Zondagmiddag-concert Tinallinge met Carmen Gomes Inc.

Het nieuwe zondagmiddagconcert van de Culturele Commissie Tinallinge is het programma
“Ray!Unlimited – Jazz vol Blues” van Carmen Gomes Inc.. Het concert bestaat uit een perfecte
melange van swingende jazz met een bluesy randje en verfijnde liedjes die je raken. De mooiste songs in een nieuwe setting uit het repertoire van Ray Charles. Een boeiend concert met verbindende verhalen over deze grote jazzartiest en zijn inspirerende leven, vorm gegeven door Carmen Gomes Inc.: drie heren en een dame die hun sporen verdiend hebben in de jazz scene, zangeres Carmen Gomes, gitarist Folker Tettero, bassist Peter Bjornild en drummer Bert Kamsteeg.

Carmen Gomes Inc. kruipt in de huid van Ray Charles en levert een greep uit de mooiste, meest swingende en bijzondere songs van dit muzikale genie, balancerend op de rand van Soul en Jazz en Blues. Het repertoire volgt de spanningsboog van Ray Charles’ leven inhoudelijk met stukken van zijn hand of uit zijn repertoire. Alle stukken zijn gearrangeerd met veel ruimte voor het transparante dynamische geluid dat Carmen Gomes Inc. eigen is. Het verhaal van deze opzienbarende zanger en componist wordt in een wervelend concert gebracht waarin er plaats is voor grote momenten en obscure juweeltjes.

Laat uzelf verrassen door muziek die u verblijdt en ontroert. Het onverwachte en de herkenning vinden elkaar in perfecte harmonie. In dit onderhoudende concert waarin breekbare momenten een plaats hebben in een swingend geheel waarin u bijna niet stil kunt blijven zitten.

Het Ray Charles programma heeft lovende kritieken gekregen binnen Nederland maar ook daarbuiten en heeft diverse prijzen gewonnen. Carmen Gomes won o.a. het Nederlands Jazz Vocalisten Concours en de “Singer of the Year Award” bij het Concours van het Breda Jazz Festival. Ze maakte opnames met het Metropole Orkest, speelde op het North Sea Jazz Festival, het Yokohama jazz festival in Japan, Copenhagen Jazzfestival en trad o.a. op met Louis van Dijk en Eric Vloeimans, Rob de Nijs, Angela Groothuizen en het Goede Doel. En is nu te bewonderen en te beluisteren in de kerk van Tinallinge.

Tijd en kaarten:

Datum: zondag 21 april 2024, aanvang concert 15.00 uur
Entree: € 15,00
Locatie: Onze Lieve Vrouwe kerk, Kerkpad 6 Tinallinge
Kaarten reserveren kan via telefoonnummer 06-12 65 41 47 of mail naar cultuurtinallinge@gmail.com

Dit concert is mede mogelijk gemaakt door: Coöp Verstraete Baflo, Dick Norg smederij & Tuintechniek Baflo, Kapsalon Martinique Baflo, Meubelstoffeerderij Wortelboer Baflo.