Concerten

Concerten

Zondagmiddag-concert Tinallinge met het vocaal ensemble Sirius

Sirius is een eigenwijs vocaal ensemble uit Groningen. De groep, oorspronkelijk een sextet maar inmiddels uitgegroeid naar acht, ontstond in 2010 toen de zangers geen koor meer konden vinden dat aan al hun eisen voldeed. Een hoog niveau, maar toch gezellig; ieder voor zich, maar toch samen; een breed repertoire, maar toch ook de klassiekers zingen.

Het basisidee van een Sirius-concert is in al die jaren niet veranderd. Een thema vormt de kern van het concert, en de muziek wordt zo wijd mogelijk daaromheen gedrapeerd. Madrigalen uit de renaissance of jazz-standards, modern klassiek of popliedjes, koormuziek uit de romantiek of folk. De zangers drukken regelmatig hun eigen stempel op de muziek door zelf arrangementen te schrijven of door een instrument ter hand te nemen voor de begeleiding.

Voor dit programma wil Sirius het met u hebben over ‘the birds en the bees’: u zweeft in vogelvlucht langs bijen en allerlei vogels. U wordt bijna door bijen gestoken in een Engels madrigaal en u komt een merel van the Beatles tegen, net als een valk van Brahms en een nachtegaal die zong op Berkeley Square. U passeert een zwaan, een uil en een raaf die de kaas uit zijn bek laat vallen. Voor The Byrds was helaas geen plek, maar voor William Byrd dan weer wel. Laat u verrassen door deze vogels van divers pluimage!

Tijd en kaarten:

Datum: zondag 26 november 2023, aanvang concert 15.00-17.00 uur
Entree: € 13,00
Locatie: Onze Lieve Vrouwe kerk, Kerkpad 6 Tinallinge
Kaarten reserveren kan via telefoonnummer 06-12 65 41 47 of mail naar cultuurtinallinge@gmail.com

Dit concert is mede mogelijk gemaakt door: Coöp Verstraete Baflo, Dick Norg smederij & Tuintechniek Baflo, Kapsalon Martinique Baflo, Meubelstoffeerderij Wortelboer Baflo, Cateringbedrijf Kokanja Tinallinge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *