Concerten

Concerten

Muziek voor Afrika in Tinallinge

Op zondag 4 juni 2023 vindt er in Tinallinge een bijzondere gebeurtenis plaats. De in Noord-Nederland bekende formatie Jazzfanfare verzorgt dan op uitnodiging van de Culturele Commissie Tinallinge vanaf 15.00 uur in het Gebouwtje tegenover de kerk een vrolijk en swingend concert. Het is een benefietconcert: de opbrengst van het concert gaat naar de opvang van straatkinderen in Tanzania.

In de Jazzfanfare spelen vijftien muzikanten afkomstig uit diverse Noord-Groningse plaatsen en uit de stad Groningen. De formatie staat onder leiding van Harry van Lier, die ook verschillende zangnummers voor zijn rekening neemt, evenals de Winsumer Heine van Calker en oud- Bafloër Harrie Peppelenbos. De Jazzfanfare zorgt voor een muzikaal spektakel waarbij ongetwijfeld iedereen in beweging zal komen.

De Tinallinger John Vaneman is een van de muzikanten in de Jazzfanfare. Hij ondersteunt met de stichting Vrienden van Amani Straatkinderen Tanzania de organisatie Amani in Tanzania. Amani vangt straatkinderen op en geeft ze weer een nieuw perspectief. Er zijn sinds de oprichting in 2001 al honderden kinderen van straat gered door het aanbieden van medische en psychische ondersteuning, veilige huisvesting en onderwijs. Ook wordt alles op alles gezet om gezinshereniging tot stand te brengen.

De Tanzaniaanse organisatie staat onder leiding van de Nederlandse klinisch-psycholoog Meindert Schaap. Door enkele bezoeken aan Amani zijn goede contacten met hen opgebouwd en is er absolute zekerheid dat alle binnenkomende gelden goed besteed worden. Zie voor meer informatie: vriendenvanamani.nl.

Doneren
Doneren kan tijdens het concert, via de website of via de QR-code.

Het concert vindt plaats op zondag 4 juni en start om 15.00 uur. De entree is €. 5,–. Het concert is in ’t Gebouwtje, Tjarda van Starkenborghweg 9, Tinallinge (tegenover de kerk).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *