Concerten

Concerten

Intiem concert Marlene Bakker in Tinallinge (uitverkocht)

Marlene BakkerOp zondagmiddag 4 november treedt Marlene Bakker op met begeleiding van Bernard Gepken (gitaar) en Reyer Zwart (piano/contrabas) in de prachtige 13e-eeuwse kerk van Tinallinge. Het concert wordt georganiseerd door de Culturele Commissie Tinallinge.

Marlene is een opvallende verschijning in het Groningstalige circuit. Jong, vrouw, eigenzinnig en gezegend met een prachtige stem. Haar eigen werk bezorgt haar een geheel eigen plekje binnen de Nederlandse muziekscene. Haar in 2018 verschenen debuutalbum RAIF is inmiddels landelijk veelgeprezen en ontving onder andere een 5-sterren-recensie in het Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant. Voor de single ‘Waarkhanden’ ontving Marlene de Bosklopper Bokaal voor beste Groningstalige single van 2017.

Ook zij die de taal niet machtig zijn, zullen worden geraakt door de filmische sfeer. Bol van verlangen, weemoed en romantiek. Laat je meevoeren in een unieke luisterervaring waarin Marlene zingt over de magie van het noorden en waar het aardse Gronings naadloos aansluit op de hedendaagse indiepop.

Kaarten en reserveren
Het concert in de kerk van Tinallinge (Kerkpad 6) begint om 15:00 uur (kerk open vanaf 14:30 uur). Alle kaarten voor het concert zijn inmiddels uitverkocht.

Dit is wat de pers schreef over Marlene Bakker:
“Tot nu toe wat mij betreft het beste album van 2018.” (Frits Spits – NPO Radio 1 De Taalstaat) “Raif is een unieke luisterervaring, een serene en weemoedige betovering die liefdevol en ambachtelijk is vastgelegd in geluid. Op de een of andere manier is het waanzinnig romantisch.” (Peter van der Heide –DvhN)
“De nieuwe Ede Staal is een vrouw.” (RTVNoord)
Haar warme, soulvolle stemgeluid brengt de haast poëtisch klinkende dialectpopteksten op zo’n manier dat je het echt gelooft. Niet de zangacrobatiek, maar het verhalen vertellen staat voorop. Dit, gecombineerd met het Gronings, vormt een gouden duo.” (3voor12Groningen)
“De overeenkomst tussen Ede Staal en Marlene Bakker is dat het niet uitmaakt in welke taal ze zingen. Hun muziek overstijgt alle grenzen, daarom is RAIF voor mij een wereldplaat.” (Louis van Kelckhoven – DvhN)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *