Exposities

Exposities

Zomertentoonstelling 2020

Drie kunstenaars staan centraal tijdens de zomertentoonstelling
van 22 augustus t/m 13 september 2020. Er wordt werk tentoongesteld van Anna Maria Vargiu (schilderkunst), Noor Agter (objecten) en José Geertzen (etsen). Vanwege het Coronavirus is een feestelijke opening van de expositie helaas niet mogelijk. De tentoonstelling is van 22 augustus t/m 13 september op zaterdag en zondag van 14:00 – 17:00 te bezichtigen in het Gebouwtje aan de Tjarda van Starkenborghweg 9 (tegenover de kerk van Tinallinge).

Anna Maria Vargiu laat zich inspireren door de schoonheid van de natuur. Haar kleurrijke onderwerpen schildert ze altijd naar waarneming, ‘en plein-air’ en het liefst bij zonnig weer. Door haar jeugd op Sardinië, wordt ze vooral door het mediterrane landschap geraakt, maar ook in haar eigen bloementuin in Warffum komt ze geen onderwerpen tekort. Anna Maria’s grootste uitdaging is het vangen van de essentie van haar onderwerpen, met rake kwaststreken.

Noor Agter woont en werkt in Eenrum. Ze volgde de Academie Minerva in Groningen, de Hoge School der Kunsten in Utrecht en later diverse cursussen op beeldend gebied. Ze maakt ruimtelijk werk van bijvoorbeeld papier-maché, ijzerdraad, hout, stenen of gevonden voorwerpen van het wad. Het werken met een thema kan haar inspireren, maar ook het materiaal zelf, de natuur in het algemeen en het waddengebied in het bijzonder.

José Geertzen-Visser is naast kunstenaar tevens leerkracht op een basisschool en coach in vakoverschrijdende lessen. Haar grootste passie is het maken van etsen. Na een jaar Klassieke Academie heeft ze de kunstopleiding van de Foudgumse school afgerond, een opleiding waarbij de figuratieve schildertechnieken centraal staan. Haar werk is fris van kleur, gemixt met een tintje humeur. Haar inspiratie vindt ze vaak uit haar directe omgeving, waarbij mens en dier favoriet zijn.

Deze tentoonstelling wordt gesponsord door: Slagerij J. Bos Baflo, Coop Verstraete Baflo, Schildersbedrijf J.Cleveringa Baflo, Dick Norg smederij tuintechniek Baflo, Kapsalon Martinique Baflo, Meubelstoffeerderij Wortelboer Baflo, Zorg voor Aandacht Tinallinge, Tckl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *