Exposities

Exposities

Zomertentoonstelling 2018

Drie kunstenaars staan centraal tijdens de zomertentoonstelling van 18 augustus t/m 9 september. Er wordt werk tentoongesteld van Ortaire de Coupigny (artwork), Gerard Oostra (schilderijen) en Margot Brekelmans (objecten). Zaterdag 18 augustus om 16:00 is de opening in het Gebouwtje aan de Tjarda van Starkenborghweg 9. Daarna is de tentoonstelling t/m 9 september op zaterdag en zondag van 14:00 – 17:00 te bezichtigen.

Ortaire de CoupignyKunstenaar Ortaire de Coupigny werd geboren in Normandië, Frankrijk. Ortaire is bekend om zijn humoristische oeuvre sardienenblikjes waarmee hij exposeerde in galerijen in Frankrijk, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. Hij maakt gebruik van intense pigmenten om zijn unieke geschilderde vis te maken voordat hij ze in paraffine suspendeert en bedekt met een transparante hars. Echte sardine-blikjes worden gebruikt om een interessante dynamiek te creëren tussen het industriële, in massa geproduceerde, alledaagse voorwerp en zijn met de hand geschilderde, unieke en vaak humoristische afbeeldingen van de vissen. Met zijn ongebruikelijke techniek wil Ortaire ons graag verrassen.

Kunstenaar Margot Brekelmans: “Tot diep in mijn vezels ben ik beeldend kunstenaar. Begonnen als traditionele schilder heb ik mij later vol enthousiasme gestort op het driedimensionale vlak. Elke dag verzin ik iets nieuws en ik heb bijzonder graag alle ruimte en vrijheid om dit naar eigen bevinden vorm te geven. Ik vind het zalig om te beginnen met Gullivereen wit vlak. In mijn hoofd zweven dan de woorden van Thomas Rosenboom: ‘Waar een wit dier verschijnt, begint een mysterie’. Margot: “Een kunstwerk is voor mij geslaagd wanneer het een glimlach creëert bij de toeschouwer”. Daarbij is elk beeld anders. “Doorontwikkelen”, noemt ze het. “Ik wil niet van één object vier dezelfde hebben. Ik doe geen series en ik wil niet stil blijven staan. Het moet dynamisch en het mag uitdagend. Ik hoop dat men dat ook terugziet in de expositie, waar elk beeld uniek is.”

Kunstschilder Gerard Oostra is bekend om zijn Groninger vergezichten. Gerard: “Wanneer ik wandelend of op de fiets door het landschap ga, dan beleef ik het landschap horizontaal. Ik woon in Warffum, een dorp op een wierde, omringd door een weids landschap. Altijd zie ik wel ergens de horizon. Verder grote boerderijen, kleine dorpen met een kerktoren. Vergezichten. Om mij heen. Wanneer ik foto’s maak, dan maak ik van links naar rechts wel vijf foto’s. Later plak ik die foto’s aan elkaar in mijn computer, tot panorama’s. En daar maak ik dan weer aquarellen van, zoals deze bij Molenrij. Een horizontale aquarel.”

Schermafbeelding 2018-07-14 om 21.36.15

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *