Exposities

Exposities

Zomertentoonstelling in Tinallinge

Drie kunstenaars staan centraal tijdens de zomertentoonstelling van 21 augustus t/m 12 september. Er wordt werk tentoongesteld van Edwin Kuipers (schilderkunst), Sytske Miedema (beelden) en Sibrich Veenland (keramiek). Vanwege de coronaregels is een feestelijke opening van de expositie helaas niet mogelijk. De tentoonstelling is van 21 augustus t/m 12 september op zaterdag en zondag van 14:00 – 17:00 te bezichtigen in het Gebouwtje aan de Tjarda van Starkenborghweg 9 (tegenover de kerk van Tinallinge).

Edwin is in het dagelijks leven zelfstandig internetondernemer. Halverwege 2006 heeft hij ‘het penseel’ weer opgepakt – na bijna twintig jaar geleden op de middelbare school zes jaar ‘tekenen en kunstgeschiedenis’ te hebben gehad van bekende kunstenaars als Toon Janse, Lammert Joustra, Catharina Ypma, en Piet Sebens. Hij laat zich voornamelijk inspireren door zijn directe leefomgeving, maar ook door voorbeelden uit de kunstgeschiedenis, uiteenlopend van iconen, Henry de Toulouse-Lautrec, Van Gogh, tot Brood. Hij werkt voornamelijk met olieverf op doek, waarbij de snelle, losse stijl, de grove tekstuur, en de veelal frisse kleuren kenmerkend zijn.

Sytske heeft in 1999 de Kunstacademie Minerva in Groningen afgerond en sindsdien vele sculpturen gemaakt. Ze werkt zowel in klei als met gips. Vooral de kleine sculpturen zijn in gips gemodelleerd. In haar werk staat de mens centraal. Tijdens het maken van haar beelden streeft ze niet het realisme na, het gaat om de emotie die wordt uitgedrukt door de lichaamshouding. De mensbeelden worden vaak sterk vereenvoudigd van vorm weergegeven. Alles draait om de houding en deze is belangrijker dan de verhouding. Allerlei emoties van zowel alledaagse als uitzonderlijke gevoelens en ervaringen worden in een beeld tot uitdrukking gebracht. Zo krijgt elk beeld zijn eigen persoonlijkheid en vertelt zijn eigen verhaal.

Sibrich is in 1991 afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten ‘Constantijn Huygens’ te Kampen, keramische vormgeving en eerstegraads lerarenopleiding handvaardigheid en kunstgeschiedenis. Vanaf 1991 tot op heden is ze werkzaam in het onderwijs en in haar eigen atelier. In 1993 is haar een startstipendium toegekend door Stichting Fonds voor Beeldende Kunsten, Vormgeving en Bouwkunst.
Inspiratie vindt ze op de plek waar ze woont en werkt, een boerderij midden in het weidse land op het Groninger Hogeland. Wolkenpartijen, het prachtige kleiland en de altijd aanwezige wind inspireren haar. Het werk van Sibrich is in te delen in verschillende groepen: vrij werk, gietwerk en combiwerk, keramiek gecombineerd met andere materialen.

Deze tentoonstelling wordt gesponsord door: Slagerij J. Bos Baflo, Coop Verstraete Baflo, Dick Norg smederij tuintechniek Baflo, Kapsalon Martinique Baflo, Meubelstoffeerderij Wortelboer Baflo, Zorg voor Aandacht Tinallinge, Tckl

Eén gedachte over “ Exposities

 1. Beste leden van de culturele commissie Tinallinge,

  Een poos geleden heb ik jullie geschreven over de mogelijkheid om te exposeren in jullie mooie dorp, in de zomer.
  Helaas heb ik daar nog geen antwoord op ontvangen..
  ik ben natuurlijk benieuwd naar jullie reactie,

  Vriendelijke Groet
  Liesbeth Kok
  Instagram kokliesbeth
  Scheperweg 30
  9751 RR Haren (Gn)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *