Exposities

Exposities

Zomertentoonstelling 2019

Drie kunstenaars staan centraal tijdens de zomertentoonstelling van 17 augustus t/m 8 september. Er wordt werk tentoongesteld van Lea Laarakker (zijdekunst), Joke Karssen (glaskunst) en Machteld Kee beelden (objecten). Zaterdag 17 augustus om 16:00 uur is de opening in het Gebouwtje aan de Tjarda van Starkenborghweg 9. Daarna is de tentoonstelling t/m 8 september op zaterdag en zondag van 14:00 – 17:00 uur te bezichtigen.

lea-laarakkersLea Laarakker (zijdekunst) kwam als kant-ontwerpster in Zuid-Oost-Azië. Aldaar werkte ze 30 jaar met zijdewevers en is de zijde haar materiaal geworden. Terug in Nederland haalt ze haar inspiratie uit de natuur en omgeving van Groningen. Het beschilderen van zijde en het maken van objecten komt voort uit spontane invallen. Als de zijde gespannen is, begint het idee en ontwerp in haar hoofd te ontwikkelen. Ze beschildert de doeken en merkt dat de stof, de draden en de kleuren zich vormen onder haar handen. Lea: “De inspiratie en het in elkaar laten overvloeien van kleuren is bepalend voor de vormgeving.”

joke-karssenJoke Karssen (glaskunst) is beoefend in steenhouwen, bronzen beelden maken, keramiek en het werken in hout en glas. Joke over haar inspiratie: “ Ik krijg aandrang om weer iets te maken, meestal iets waarmee ik aan de gang ga en dat is heel divers. Soms maak ik grote objecten, dan weer hele kleine. Ik koop glazen platen en die ga ik verwerken.” Haar interesse ligt bij reeds gebruikte dingen, dus iets wat zijn waarde niet meer heeft. “Dat daagt mij dan uit om het opnieuw leven te geven in een beeldje/object.”

machteld-keeMachteld Kee (objecten) maakt gebruik van verschillende soms tegengestelde technieken om de vele facetten van het vrouwelijke zichtbaar te maken, een vastgelegde beweging in stof blijft beweging. “Relaties en stemmingen blijken ook uit de soms surrealistische elementen die tot nadenken stemmen”, aldus Machteld. “Een voortdurend proces van vernieuwing; soms krachtig en zwaar, dan weer fragiel en lichtvoetig, bijna transparant, maar altijd verrassend.”

Deze tentoonstelling wordt gesponsord door: Slagerij J. Bos Baflo, Coop Verstraete Baflo, Schildersbedrijf J.Cleveringa Baflo, Dick Norg smederij tuintechniek Baflo, Kapsalon Martinique Baflo, Meubelstoffeerderij Wortelboer Baflo, Zorg voor Aandacht Tinallinge, Tckl.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *