De Vrolijke Pelgrim vertelt: de weg naar Santiago de Compostela

De Vrolijke Pelgrim vertelt: de weg naar Santiago de Compostela

Op vrijdag 26 april vanaf 20.00 uur vertelt op uitnodiging van Dorpsbelangen Tinallinge Jan van de Wetering, historicus én ervaren caminowandelaar, in het Gebouwtje in Tinallinge over zijn belevenissen tijdens de beroemde camino naar Santiago de Compostela in Spanje. Deze eeuwenoude pelgrimstocht van ruim 800 kilometer is ook nu nog zeer in trek bij wandelaars.

Van de Wetering gaat in op de filosofie achter het wandelen, de geschiedenis van de pelgrimstochten en over de voorbereiding op een camino. Aan de hand van zijn grote verzameling foto’s laat hij onder andere zien hoe de route is gemarkeerd, hoe zwaar of hoe licht de wandeling is en welke overnachtingsmogelijkheden er zijn. De foto’s geven ook een prachtig beeld van de landschappen en de cultuur-historische monumenten onderweg. Meer informatie: devrolijkepelgrim.nl

devrolijkepelgrim

De avond in het Gebouwtje (centrum Tinallinge) begint om 20.00 uur en is gratis toegankelijk. Na afloop is het open avond in Tinallinge en is er gelegenheid om een drankje te nuttigen en gezellig na te praten. Voor meer informatie: John Vaneman, 06-13388071

Reacties zijn gesloten.