Terugplaatsen gerestaureerd orgel in kerk Tinallinge begonnen

Terugplaatsen gerestaureerd orgel in kerk Tinallinge begonnen

Vanochtend is orgelmaker Elbertse begonnen met het terugplaatsen van het orgel in de kerk. In de nieuwsbrief van de Stichting Oude Groninger Kerken van april was al aangegeven dat het in het tweede kwartaal zou gebeuren, het lijkt dus op de valreep net te lukken.

orgel-tinallinge-kleinNa het montagewerk, dat deze week gebeurt, moet het orgel nog geïntoneerd en gestemd worden. Dit is een monnikenwerk dat in ieder geval nog eens een week of twee in beslag zal nemen. Tot aan de zomervakantie zijn de medewerkers van Elbertse nog met de werkzaamheden bezig.

De orgelmakers zijn zelf van mening dat het hun aardig is gelukt om er orgel beter te laten klinken als ooit. We gaan het meemaken!

Ingebruikname nog niet deze maand
Over de ingebruikname van het orgel en de festiviteiten daaromheen volgt nader bericht. Duidelijk is in ieder geval dat dit niet deze maand zal zijn. De Stichting Oude Groninger Kerken neemt het voortouw.

Lees ook

Reacties zijn gesloten.