Pilot met inzameling drankenkartons

Pilot met inzameling drankenkartons

drankpakken

Officieel is per 1 mei de pilot inzameling drankenkartons van start gegaan. Alle inwoners van de gemeente Winsum kunnen hun lege drankenkartons in speciale zakken deponeren in de blauw-gele Virolcontainers voor oud papier. Met de oud papier verwerker is afgesproken dat zij de zakken er weer uithalen, en voor de verdere verwerking zorgen.

De zakken voor de drankenkartons zijn verkrijgbaar bij alle supermarkten (behalve de Aldi), het gemeentehuis en de gemeentewerkplaats. De drankenkartons moeten leeg zijn (uitgedrukt en opgevouwen) maar hoeven niet te worden omgespoeld. Ook de plastic dopjes mogen in de zakken. Je kunt de pakken dus leegmaken en dan de dopjes er weer op doen om stankoverlast en verder leeglopen te voorkomen.

In Baflo zijn de blauw-gele Virolcontainers te vinden op de volgende locaties:

  • Stationsweg 1 (op parkeerplaats)
  • Stationsweg 7 (op parkeerplaats)
  • Hogeweg

Meer informatie op de pagina Veelgestelde vragen van de gemeente Winsum.

Reacties zijn gesloten.