Wijnproeverij (opgave vóór 1 oktober)

Wijnproeverij (opgave vóór 1 oktober)

De open avond van oktober zal georganiseerd worden door het bestuur. Gezien het succes van vorig jaar (whisky-proeverij) hebben we besloten dit jaar een wijnproeverij te organiseren in samenwerking met Onno Misset.

Onno Misset (72) is al sinds de jaren 70 een groot wijnliefhebber in hart en nieren. Hij heeft vele wijnproeverijen georganiseerd voor vriendengroepen en bedrijven. In 2004 richtte hij MISSET-WIJNEN op en hij werd in 2008 Vinoloog van de wijnacademie. Ook begon hij toen met het geven van wijncursussen (basis en gevorderden). Zijn biochemische achtergrond stelde hem ook in staat de cursus Chemie van de Wijn te geven.

Tijdens de proeverij laat hij jullie kennismaken met 4 witte en 4 rode wijnen die van verschillende druivensoorten zijn gemaakt. Ook zullen er bijpassende hapjes worden aangeboden. De proeverij begint traditiegetrouw met een feestelijke mousserende wijn. Aan de deelnemers aan de wijnproeverij wordt een bijdrage van €15,- gevraagd. Ook introducees van buiten Tinallinge zijn welkom bij deze proeverij, zolang het maximale aantal deelnemers niet overschreden wordt. In verband hiermee en met de inkopen voor de proeverij vragen wij om je op te geven voor 1 oktober via dorpsbelangen@tinallinge.info. De avond begint om 20:00 uur. Tot ziens in het Gebouwtje!

Het bestuur.

Reacties zijn gesloten.