Exposities

Exposities

Zomertentoonstelling: gevarieerde kunst in Tinallinge

Van zaterdag 20 augustus tot en met zondag 11 september vindt de kunsttentoonstelling Tinallinge 2016 plaats. Dit keer met een aantrekkelijk en gevarieerd aanbod bestaande uit onder andere beelden, schilderijen en sculpturen, gemaakt door succesvolle kunstenaars van het Noordelijk collectief “Galerie Boven”.

De opening in het Gebouwtje van Tinallinge (Tjarda van Starkenborghweg 9) vindt plaats op 20 augustus om 16.00 uur en is, net als de expositie, voor iedereen gratis toegankelijk.

Na de opening is de tentoonstelling tot en met 11 september steeds op de zaterdagen en zondagen geopend van 14.00 uur tot 17.00 uur. De expositie wordt verzorgd door zes leden van het kunstenaarscollectief “Galerie Boven” uit Stadskanaal.  Dit collectief is al sinds 1999 actief en heeft, naast het uitwisselen van informatie, het ondersteunen en stimuleren van elkaar, ook het bevorderen van de bekendheid van de aangesloten beeldende kunstenaars als doel. En dat gebeurt dus nu in Tinallinge!

Tzomertentoonstelling-2016-1oon Blokland exposeert abstracte schilderijen, Riet Ebberink schilderijen uit de serie figuren en Thea Veldkamp is aanwezig met sculpturen. Oepke de Boer toont diverse beelden uit steen en metaal, Ronald Beijer fijn kleurpotlood portretten en Stien Breedveld exposeert abstracte schilderijen. Via de website www.galerieboven.nl kunt u een mooi overzicht krijgen van het werk van de leden van het collectief.

De Culturele Commissie Tinallinge nodigt hierbij iedereen die belangstelling heeft uit om bij de opening van de tentoonstelling aanwezig te zijn en uiteraard daarna de tentoonstelling te bezoeken. Voor meer informatie kunt U contact opnemen met Theo Joostens van de Culturele Commissie Tinallinge, 0595-423784.

Opening en openingstijden
De opening is op zaterdag 20 augustus om 16.00 uur in het Gebouwtje en daarna is de zomertentoonstelling iedere zaterdag en zondag – tot en met 11 september 2016 – geopend van 14.00 uur tot 17.00 uur.   Het adres is Tjarda van Starkenborghweg 9, tegenover de kerk van Tinallinge.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *