Concerten

Concerten

Masha Bijlsma Band een toporkest in Tinallinge

Masha-Bijlsma-BandOp zondag 22 oktober zal de Masha Bijlsma Band optreden in het kerkje van Tinallinge. De Band bestaat uit Masha Bijlsma zang, Hans Kwakkernaat piano, Ruud Ouwehand bas en Dries Bijlsma drums. Masha is een van de top zangeressen uit Nederland op het gebied van jazz. Naast optredens in Nederland treedt ze zeer regelmatig op in Duitsland en wordt als een van de beste Europese jazz zangeressen beschouwd.

Masha heeft een prachtige heldere, maar ook volle “vette” stem en een enorm bereik. “Bijlsma zingt net zo “zwart” als dat zij blank en blond is. En dat met een timing, dictie en tekstinterpretatie om jaloers op te zijn “ aldus Ruud Meijer in HP-de Tijd, naar aanleiding van haar meest recente cd “For love of Abbey”. Deze cd, die een eerbetoon is aan de Amerikaanse zangeres Abbey Lincoln waarmee ze bevriend was, bevat tal van songs gecomponeerd door Abbey Lincoln. Helaas is Abbey overleden net voordat de cd uitkwam.

Het concert in Tinallinge zal o.a. een aantal songs van Abbey Lincoln omvatten, verder brengt ze klassiekers uit het American Songbook en enkele eigen composities.

De Culturele Commissie Tinallinge is zeer verheugd dat ze dit toporkest heeft weten te contracteren.

Aanvang en kaarten
Het concert begint op zondagmiddag om 15.00 uur en zal tot ongeveer 17.00 uur duren. Het adres is Kerkpad 6 in Tinallinge De entree bedraagt € 15,– en voor leden van de dorpsvereniging € 10,–.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *