Concerten

Concerten

Debussy herleeft in Tinallinge

debussyDe beroemde componist Debussy wilde de muziek bevrijden van het ondraaglijk juk van de traditie. Het muzikale duo Gea Passies en Johanan Havinga hebben zich door Debussy als grote vernieuwer in de muziek laten inspireren en presenteren zijn levensverhaal op theatrale en muzikale wijze in Tinallinge. Het afwisselend programma met piano, zang en poëzie vindt plaats op zondag 30 april in de kerk van Tinallinge en start om 15.00 uur.

Passies en Havinga nemen u mee naar de jaren voor de Eerste Wereldoorlog. Passies vertelt in de hoedanigheid van Madame Croche het verhaal van Achille Claude Debussy (1862–1918). Met zijn aparte klankencombinaties en ongewone harmonieën heeft deze Franse componist de klassieke muziek in geheel nieuwe banen geleid.

passiesMadame Croche nodigt het publiek uit om een kijkje te nemen in de Oosters ingerichte werkkamer van Monsieur Debussy, waar op de piano enkele van zijn werken worden gespeeld. Dit in combinatie met verhaal, poëzie en zang. Zo ontstaat een mooie variant van “totaal theater”, met een vleugje toneel en aangepaste kleding. Het programma is buitengewoon interessant voor zowel Debussy-liefhebbers als voor Debussy-leken!

havingaKaarten
Het optreden start zondag 30 april om 15.00 uur in de kerk van Tinallinge aan de Tjarda van Starkenborghweg en de entree bedraagt € 8,00.

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met de Culturele Commissie Tinallinge via Theo Joostens, 0595-423784.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *